Thuis cursussen

Thuis een opleiding volgen is een populaire manier van bijscholing. Thuisstudies hebben namelijk veel voordelen. Wat de voordelen van een thuis opleiding volgen zijn, leest u hier.

  • Geen reistijd. Allereerst hoeft u met een thuisstudie volgen niet naar school. Dit scheelt reistijd én reiskosten. De tijd die u niet kwijt bent aan reizen, kunt u thuis besteden aan leren en opdrachten maken. 
  • Makkelijk te combineren. Thuis een opleiding volgen is eenvoudig te combineren met werk, het huishouden en andere activiteiten. U kunt gewoon op de moment dat het u schikt achter de computer en boeken kruipen en iets leren. 
  • Goedkoop. Thuis een opleiding volgens is altijd goedkoper dan wanneer u kiest voor een opleiding op locatie. Dit komt doordat er voor een thuisstudie geen groot gebouw nodig is om alle cursisten en studenten te ontvangen en les te geven. Ook is een thuisstudie volgen veel individueler ingesteld dan een studie op locatie en zijn er dus ook geen hoge kosten van docenten. 
  • Flexibel. Een thuisstudie volgen is heel flexibel. U kunt leren wanneer u wilt, maar ook leren waar u wilt. Thuisstudies maken voornamelijk gebruik van online mogelijkheden. Verder is het meestal flexibel in welk tempo u de thuisstudie gaat volgen. Als u veel tijd heeft en gemakkelijk leert, kunt u in rap tempo door de stof gaan. Heeft u het even druk? Dan zet u tijdelijk de studie op een lager pitje.
  • Individuele studie. Omdat u bij thuis een opleiding volgen de studie in uw eigen tijd en aan de hand van uw eigen tempo kunt inplannen, kunt u de opleiding ook combineren met andere cursussen. Zo kunt u uzelf heel specifiek opleiden. Dan creëert u pas een studie die echt bij uw wensen aansluit!

Keuzetips thuisstudie volgen: vergelijk de mogelijkheden

Wilt u een thuisstudie volgen? Kijk dan verder en lees u in over de voordelen van LOI, NTI en NHA, en vergelijk deze thuisstudie aanbieders met uw wensen en mogelijkheden.

NTI Net zoals bij LOI is de keuze uit thuisstudies bij NTI erg breed. U kunt bij NTI terecht voor: Voor allerlei erkende mbo-, hbo- en wo-studies kunt u bij NTI te... Lees verder LOI Als er een aanbieder van cursussen en opleidingen met ruime keuze is, is het LOI wel. De meeste LOI opleidingen en cursussen zijn zowel thuis als klassikaal te volgen, en alle LOI opleidingen... Lees verder NHA De NHA opleidingen zijn erkend. U kunt bij NHA terecht voor diverse opleidingen en cursussen. Hierbij een overzicht: Mbo-, hbo- en wo-opleidingen. NHA biedt verschillende ... Lees verder Thuisstudies vergelijken Eén antwoord op de vraag wie de beste thuisstudie aanbieder is, is er niet. Dit is namelijk compleet afhankelijk van het soort studie u thuis wilt doen. Wilt u thuis voortgezet onderwijs volgen of wilt u... Lees verder Op een goede manier de Duitse taal leren Al lijkt Duits veel op de Nederlandse taal, toch is het niet voor iedereen even gemakkelijk om deze taal van onze oosterburen onder de knie te krijgen. Gaat u vaak naar Duitsland op vakantie of ... Lees verder De voordelen van cursussen en thuisstudies Terug naar school gaan kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn veel verschillende manieren om een ​​opleiding te volgen en een van de h... Lees verder De RET-methode: stoppen met piekeren bij Learnit Piekeren kan een verlammend en uitputtend effect hebben op ons dagelijks leven. We kunnen vast blijven hangen in onze eigen gedachten en ons moeilijk concentreren op wat er waarlij... Lees verder