Thuis cursussen

Thuis een opleiding volgen is een populaire manier van bijscholing. Thuisstudies hebben namelijk veel voordelen. Wat de voordelen van een thuis opleiding volgen zijn, leest u hier.

  • Geen reistijd. Allereerst hoeft u met een thuisstudie volgen niet naar school. Dit scheelt reistijd én reiskosten. De tijd die u niet kwijt bent aan reizen, kunt u thuis besteden aan leren en opdrachten maken. 
  • Makkelijk te combineren. Thuis een opleiding volgen is eenvoudig te combineren met werk, het huishouden en andere activiteiten. U kunt gewoon op de moment dat het u schikt achter de computer en boeken kruipen en iets leren. 
  • Goedkoop. Thuis een opleiding volgens is altijd goedkoper dan wanneer u kiest voor een opleiding op locatie. Dit komt doordat er voor een thuisstudie geen groot gebouw nodig is om alle cursisten en studenten te ontvangen en les te geven. Ook is een thuisstudie volgen veel individueler ingesteld dan een studie op locatie en zijn er dus ook geen hoge kosten van docenten. 
  • Flexibel. Een thuisstudie volgen is heel flexibel. U kunt leren wanneer u wilt, maar ook leren waar u wilt. Thuisstudies maken voornamelijk gebruik van online mogelijkheden. Verder is het meestal flexibel in welk tempo u de thuisstudie gaat volgen. Als u veel tijd heeft en gemakkelijk leert, kunt u in rap tempo door de stof gaan. Heeft u het even druk? Dan zet u tijdelijk de studie op een lager pitje.
  • Individuele studie. Omdat u bij thuis een opleiding volgen de studie in uw eigen tijd en aan de hand van uw eigen tempo kunt inplannen, kunt u de opleiding ook combineren met andere cursussen. Zo kunt u uzelf heel specifiek opleiden. Dan creëert u pas een studie die echt bij uw wensen aansluit!

Keuzetips thuisstudie volgen: vergelijk de mogelijkheden

Wilt u een thuisstudie volgen? Kijk dan verder en lees u in over de voordelen van LOI, NTI en NHA, en vergelijk deze thuisstudie aanbieders met uw wensen en mogelijkheden.