Voor kinderen

Er bestaan cursussen voor kinderen, die u online kunt vinden. Kinderen moeten spelen, dus cursussen voor kinderen laten kinderen altijd op spelenderwijs nieuwe kennis opdoen. 

Typecursussen

Allereerst kunnen kinderen via online cursussen leren om blind te typen. Voor kinderen met dyslexie zijn er ook geschikte typecursussen. Na zo'n typecursus zijn kinderen in staat om op snel tempo blind te typen. Bij het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs komt dit de kinderen al goed van pas. Uiteindelijk verbeteren de kinderen met de typecursus hun positie op de arbeidsmarkt. 

Beter worden in taal en rekenen

Niet ieder kind is even goed in taal en rekenen. Toch zijn goede prestaties op deze gebieden nodig voor kinderen om zich verder te kunnen ontwikkelen. Om uw kind extra bij bijvoorbeeld taal en/of rekenen te helpen, kunt u kiezen voor online cursussen voor kinderen die specifiek gericht zijn op deze vakken. Op spelenderwijs, bij een niveau en tempo dat bij uw kind past, leert uw kind dan beter te worden in taal en rekenen. Dit gebeurt bijvoorbeeld middels verhaallijnen, virtuele spellen, uitdagende puzzels of veelzijdige quizzen.

Veelzijdige quizzen

Er zijn ook complete online quizprogramma's die uw kind kunnen uitdagen om spelenderwijs te leren. U kunt vakken kiezen en zo uw kind prikkelen om over een bepaald onderwerp te leren. Naast deze leuke quizzen zijn er ook quizzen die kinderen kunnen helpen om zich goed op de Cito-toets voor te bereiden. Door vergelijkbare vraagstellingen en vraagstukken leert een kind goed om te gaan met Cito-toetsvragen en krijgt uw kind meer zelfvertrouwen voor hij of zij de daadwerkelijke Cito-toetsen gaat maken.

Kijk verder naar welke cursussen voor kinderen aangeboden worden door Squla en LOI Kidzz en ontdek welke cursus het best bij uw kind(eren) past.