Heisessie met strategisch adviseur

Heisessie met strategisch adviseur

Een heisessie is een inspirerende sessie, meestal op een afgelegen locatie. Vandaar de naam 'heisessie', want zo'n afgelegen locatie kan zomaar 'de hei' zijn. Doorgaans vinden heisessies, ook bekend als heidagen, wel gewoon binnen plaats. Heisessies kunnen lezingen omvatten, maar ook vergaderingen en trainingen kunnen tijdens zo'n 'sessie op de hei' gehouden en gegeven worden.  

Waarom 'op de hei'? 

Op een andere locatie in alle rust vergaderen, meedoen aan trainingen of nadenken over de strategie van een bedrijf, werkt altijd inspirerend. De gedachte erachter is dat iedereen diebij de sessie aanwezig is uit de standaard bedrijfsomgeving stapt. Dit betekent: geen afleidingen, geen rinkelende telefoon, geen storende collega's of deadline die behaald moeten worden. Op de hei kun je niets anders dan in alle rust, geconcentreerd en gefocust het over een bepaald onderwerp hebben. Dat onderwerp kan van alles zijn. 

Het nut van een buitenstaander tijdens een heisessie

Vaak helpt het om een buitenstaander voor een dergelijke heisessie uit te nodigen. Hij of zij kan namelijk richting geven aan creatieve (denk)processen en zo het team gezamenlijk sturen om tot een gezamenlijk idee te komen. Dit idee kan vervolgens eenvoudig gezamenlijk uitgewerkt worden. De neuzen van iedereen, doorgaans managementpersoneel, komen in dezelfde richting te staan en dat betekent ook motivatie en saamhorigheid voor de lange termijn. Een strategisch adviseur is de uitgewezen persoon om personeel en management te helpen bij een succesvolle en inspirerende heisessie. Een strategisch adviseur heeft uitgebreide mensenkennis en kennis van bedrijven, doelen behalen en strategieën vormgeven.

4 Tips voor de keuze van een goede heisessie locatie

Niet iedere locatie voldoet aan de heisessie-eisen. Gebruik deze 4 tips om de perfecte locatie te kiezen voor uw inspirerende heidag met uw personeel en strategisch adviseur.

1. Kies een heisessie locatie in een rustige omgeving
2. Kies voor een locatie in het groen, dat stimuleert 'creatief denken'
3. Kies een sessielocatie met comfortabele zitplaatsen
4. Kies een locatie met de nodige voorzieningen, zoals een toilet en keukentje

Zoekt u een ervaren, deskundige heisessie begeleider? Vul het contactformulier in! We versturen uw aanvraag door naar de strategische adviseurs in ons netwerk.

Terug naar overzicht