Thuisstudies vergelijken

Thuisstudies vergelijken

Eén antwoord op de vraag wie de beste thuisstudie aanbieder is, is er niet. Dit is namelijk compleet afhankelijk van het soort studie u thuis wilt doen. Wilt u thuis voortgezet onderwijs volgen of wilt u een complete hbo-beroepsopleiding thuis volgen? Misschien zoekt u wel de beste thuisstudie aanbieder voor fotografiecursussen of een talencursus. Om uw keuze voor een thuisstudie aanbieder gemakkelijker te maken, kunt u op deze pagina de thuisstudies vergelijken. Ontdek waar welke aanbieder in uitblinkt en waar de beste mogelijkheden liggen als u een bepaalde richting in wilt gaan. 

Thuisstudies vergelijken doet u snel en eenvoudig met dit overzicht. Zoek de richting die u op wilt en lees wie de beste thuisstudie aanbieder op dit gebied is.

Financiële studies en ondernemen

Bij NTI heeft u veel keuze uit business administratie studies. Bij NHA kunt u het best terecht voor ondernemersopleidingen.

Gezondheidsopleidingen

Voor gezondheidsgerelateerde opleidingen kiest u het best voor LOI. Deze aanbieder werkt namelijk samen met ziekenhuizen. U kunt u via LOI ook specialiseren op medisch gebied.

Talencursussen

De talen thuisstudies met elkaar vergelijken, is eenvoudig. LOI biedt 40 talen, op 3 niveaus. LOI biedt ook zakelijke taalcursussen. NTI biedt slechts 16 talen, op 2 niveaus. Het voordeel bij NTI is dat u elke dag kunt starten en u begeleiding krijgt van docenten. Daarbij kunt u bij NTI eerst een gratis proefles nemen. NHA heeft keuze uit meer dan 70 talen en biedt ook Nederlandse gebarentaal en zakelijke correspondentie. Bij NHA ligt de nadruk wel echt op zelfstudie. 

Vrijetijdscursussen

LOI, NTI en NHA bieden allemaal ongeveer net zoveel vrijetijdscursussen aan. Deze thuisstudies vergelijken doet u het best zelf. Hoe? Door uit te zoeken wat de mogelijkheden bij iedere aanbieder zijn voor de richting die jij op wilt. Tip: lees ook altijd beoordelingen/ervaringen online.

Voortgezet onderwijs

Voor voortgezet onderwijs kunt u bij LOI en NHA terecht. NTI biedt geen mogelijkheden om vanuit huis een vmbo-, havo- of vwo-diploma te behalen. Zowel LOI en NHA zijn erkende aanbieders voor de thuisstudies. Bij beide aanbieders kunnen zowel losse certificaten voor vakken als volledige diploma's behaald worden. LOI biedt hiernaast ook nog examentraining als thuisstudie aan. Wilt u examentraining voor uw havo- of vwo-examen? Dan is LOI de beste thuisstudie aanbieder voor u.

Zakelijke opleidingen 

Voor werkgevers is er bij LOI meer mogelijk dan bij NTI. LOI maakt meer gebruik van slimme en handige online studietools, terwijl bij NTI de nadruk toch meer ligt op persoonlijke aandacht met eigen docenten.

Kinderstudies

Alleen LOI biedt ook leuke, leerzame 'studies' voor kinderen. Bent u hiernaar op zoek dan is LOI dus de beste thuisstudie aanbieder.

Terug naar overzicht